Top چگونه به بیماری سل مبتلا می شویم Secrets
Top چگونه به بیماری سل مبتلا می شویم Secrets
Blog Article
● باکتری به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس باعث ایجاد سل میشود. انواع مختلفی از سویههای سل وجود دارد و برخی از آنها به دارو مقاوم شدهاند.
بسیاری از افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند، به سرطان مبتلا نمیشوند و از این سه سرطان جان سالم به در میبرند. معمولا در اثر پیگیری نکردن برای درمان احتمال ابتلای سلیاک به سرطان افزایش پیدا میکند.
دکترتو یک وبسایت سلامتمحور است که از سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را در بازار سلامت الکترونیک ایران آغاز کردهاست. ما در کنار فعالیت به عنوان یک مرجع نوبتدهی پزشکان، سعی میکنیم با تولید مقالههای علمی و معتبر در حوزه پزشکی در مجله سلامت دکترتو، دانش عمومی جامعه را نسبت به مسائل سلامت افزایش دهیم.
درحالیکه تنها درمان اثباتشده برای بیماری سلیاک یک رژیم غذایی بدون گلوتن است، بااینحال درمان کاملی نیست. افراد مبتلا به بیماری سلیاک اغلب ممکن است به طور تصادفی در معرض گلوتن قرار بگیرند که احتمالا باعث ایجاد علائم شدید میشوند.
بیماری سلیاک (انتروپاتی حساس به گلوتن)، یک بیماری گوارشی و نوعی پاسخ ایمنی بدن به خوردن گلوتن (پروتئین موجود در گندم، جو و دانههای دیگر) است.
× صفحه اصلی داروهای ژنریک تک نسخه ای مشاوره دارویی مناقصات سازمان ها اخبار دارویی درباره ما مقالات درخواست همکاری ☰
● بسیاری از عفونتهای باکتریایی پس از یک یا دو هفته از درمان با آنتی بیوتیک بهبود مییابند، اما سل متفاوت است.
علیرضا افتخاری مرد هزار چهره موسیقی ایران کنار دختران جذابش+ عکس و بیوگرافی
بیماری سلیاک به حالتی گفته میشود که در آن فرد مبتلا در مواجهه با گلوتن، دچار حملهی خودایمنی میشود. در این حمله سلولهای ایمنی بدن به بافتهای خود فرد حمله میکنند.
مهم ترین عامل مستعد یا « ریسک فاکتور» ابتلا به این بیماری جنسیت است و این بیماری در زنان شش برابر مردان مشاهده شده است. بیماری سل در کبوتر عوامل هورمونی در زنان از عوامل مستعد کننده در آنها برای ابتلا به این بیماری یعنی لوپوس است.
● سل نهفته مسری نیست، اما میتواند به مرور زمان به بیماری فعال تبدیل شود. بیماری سل فعال میتواند شما را بیمار کند و همچنین میتوانید آن را به دیگران منتقل کنید.
غذاهای بدون گلوتن که در رژیم غذایی بیمار سلیاک جای دارد شامل موارد زیر است:
به نظر میرسد برخی از تغییرات ژنی خطر ابتلا به بیماری سلیاک را افزایش میدهند. با این حال داشتن این گونه ژنها به این معنی نیست که حتما به بیماری سلیاک دچار خواهیدشد، بلکه نشانمیدهد که عوامل دیگری نیز دخیل هستند.
از تمام موارد موجود، ۵۶٪ موارد در جنوب شرق آسیا و غرب اقیانوس آرام بودهاند و ۳۶۰٬۰۰۰ نفر آلودگی همزمان سل و اچآیوی داشتهاند. بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳، ۳۷ میلیون تشخیص و درمان مؤثر سل انجام شده است. در سرتاسر جهان میزان بروز سل بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ حدود ۱٫۵٪ در هر سال کاهش داشته است. در همین بازه زمانی میزان شیوع سل ۴۱٪ کاهش داشته است. بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۳ میزان مرگ و میر سل حدود ۴۵٪ کاهش داشته است. میزان درمان موفقیتآمیز در سال ۲۰۱۳ حدود ۸۶٪ موارد کشفشده بود. هدف جهان تا سال ۲۰۳۵ کاهش ۹۵٪ مرگ و میرهای ناشی از سل و کاهش ۹۰٪ بروز موارد جدید است.[۸] تاریخچه[ویرایش]